Annonce

Rygning udfylder ventetiden

Af Merete Strømming cand.psych.

Det er rart at have en cigaret at holde i hånden, når man er ude på usikker grund. Men det er jo slut med den "ven", når man stopper med at ryge. Derfor er der brug for at oparbejde selvtilliden.

I mange situationer udfylder rygning pauser og ventetid, som ellers kan opleves som spildt tid, for eksempel når man står og venter på bussen. Rygning kan hjælpe én i situationer, hvor man ellers ville stå og glo lige ud i luften - heldigvis kan man ryge, så gør man noget og har noget at tage sig til. Tobakken leverer en fysisk aktivitet, så man ikke er passiv og let utilpas ved bare at stå og vente.

God at have ved hånden

I lidt akavede pauser som for eksempel på et kursus, hvor man ikke kender nogle mennesker, er det rart at have et eller andet i hånden. Rygning kan også hjælpe til en fest, hvor man måske er lidt genert og ikke rigtigt kender nogen - eller ikke har nogen at snakke med. Hvis man ryger, så gør man et eller andet, og man får hurtigt et fællesskab sammen med de andre rygere.

Når du holder op

Hvis du har "brugt" rygning til at udfylde ventetid, så skal du lære at udholde at vente uden at gøre noget. Eller måske skal du bare lære at stå og glo ud i luften! Arbejd med din generthed til fester, hvor du normalt ikke ved, hvad du skal gøre af dig selv.

Tilbage til oversigtsartikel

Læs mere om RYGESTOP

Sidst opdateret: 29.02.2012