Annonce

Stop med kvit.dk

Mange eksrygere fortæller, at det egentlig ikke er så svært at holde op med at ryge. Problemet er at lade være med at begynde at ryge igen. Det er vanen og den psykologiske afhængighed, der får eksrygere til at bryde deres løfte til sig selv. KVIT rygestopprogram er specielt designet til at hjælpe dig igennem de forskellige faser af rygestoppet og give dig de praktiske og mentale redskaber, der skal til for at holde fast i din beslutning.

 

Som medlem får du adgang til:

  • 90-dages rygestop-program
  • Personlig online dagbog
  • Et lukket forum, hvor du kan møde ligesindede
 

90-dages rygestop-program

Rygestop-programmet følger dig tæt med information, opgaver og masser af støtte under de første tre måneder af dit rygestop. Du har adgang til det hele fra din personlige side på KVIT.DK - derudover får du en kort besked på e-mail, hver gang der for eksempel er en ny opgave, der skal løses. Programmet indeholder:

 

En uges grundig forberedelse (kan fravælges)

I ugen op til dit rygestop får du hjælp til at finde din personlige motivation og du lærer, hvilke situationer, der er 'farlige' for dig og hvordan du skal håndtere dem. Du kan vælge at stoppe med det samme, men vi anbefaler, at du vælger en uges forberedelse, da det forøger din chance for succes. Programmet varer 90 dage fra din stopdag, uanset om du vælger forberedelse eller ej.

 

Intensiv støtte de første 14 dage efter dit rygestop

Mange rygere beskriver de første 14 dage efter deres rygestop, som 'to uger i Helvede'. Gennem daglige tips og opgaver hjælper KVIT dig igennem denne periode, hvor der erfaringsmæssigt er flest der giver op.

 

Konstant hjælp og opbakning i tre måneder

Efter de første 14 dage vil der gå lidt længere mellem de opgaver og informationer, du får tilsendt, men du vil stadig få masser af hjælp til at holde fast i din beslutning. Ofte glemmer omgivelserne, at det stadig kan være svært at undvære tobakken efter halvanden måned som ikke-ryger. Men KVIT glemmer dig ikke.

 

Hjælp til at erstatte rygningen med nye sunde vaner

Frygter du, hvad badevægten vil sige til dine planer om at holde op med at ryge? KVIT hjælper dig med at undgå, at rygestoppet sætter sig på sidebenene og giver dig masser af tips til, hvordan du i stedet kan bruge rygestoppet til at få nye sunde vaner.

 

Adgang til akut hjælp, hvis du føler dig fristet til at ryge undervejs

Ingen rygere lægger tobakken på hylden uden at føle sig fristet undervejs. KVIT.DK forbereder dig, så du bedre kan håndtere de fristende situationer - og hvis det alligevel går galt, kommer du over på et særligt program, som hjælper dig med at lære af din erfaring, så det ikke sker igen.

 

Forberedelse, så du kan holde fast i rygestoppet i fremtiden

Efter at have været røgfri i tre måneder, er man nået langt tættere på målet om at være helt fri af tobakken. Men de fleste skal stadig være forsigtige i bestemte situationer i lang tid efter deres stop. KVIT.DK forbereder dig på at stå på egne ben som ikke-ryger, også når du har forladt programmet.

 

Online dagbog - en unik følgesvend

Efter at have været røgfri i tre måneder, er man nået langt tættere på målet om at være helt fri af tobakken. Men de fleste skal stadig være forsigtige i bestemte situationer i lang tid efter deres stop. KVIT.DK forbereder dig på at stå på egne ben som ikke-ryger, også når du har forladt programmet.

 

Dit nye frirum - Mødestedet på KVIT.DK

Ingen forstår bedre end andre eksrygere, hvilke kvaler man kan gennemleve undervejs i et rygestop. KVIT.DK giver dig adgang til lukket forum, hvor du kan møde ligesindede 24 timer i døgnet. Hvis det går dig, som det er gået de fleste af vores brugere, vil du få et særligt og meget nært forhold til de andre eksrygere, du møder på KVIT.DK. Der bliver grint, grædt og brokket undervejs og fordi man kun møder hinanden på nettet bag det personlige brugernavn, er der mulighed for at være mere ærlig og fri end de fleste andre steder.

 

Derfor virker KVIT rygestop

KVIT.DK er en unik service baseret på en af de mest gennemprøvede psykologiske modeller, der findes. Modellen som på dansk kaldes 'Forandringscirklen' er udviklet af to amerikanske psykologer Prochaska and DiClemente, der i starten af 80erne fulgte en stor gruppe rygere i processen med at holde op med at ryge. Psykologerne opdagede, at et rygestop kan beskrives ved en række stadier, hvor rygeren går fra at afvise, at han ønsker at stoppe, til at overveje, og siden at beslutte sig for, at holde op med at ryge og endelig at handle aktivt. Prochaska og DiClemente dokumentere blandt andet, at rygerne har brug for helt forskellige typer af hjælp og information i de forskellige faser af deres rygestop. Den amerikanske model bruges i dag af rygestop-instruktører over hele verden til at hjælpe rygere med at blive røgfri.

 

Udover 'Forandringscirklen' trækker KVIT.DK på en række psykologiske teknikker, der kendes fra 'Den motiverende samtale' - et koncept der oprindeligt er udviklet af de psykologerne Miller og Rollnick, men i dag bruges generelt til at hjælpe mennesker med at forandre livsstil og adfærd.