Annonce

Første skridt mod et rygestop

Tillykke. Du overvejer at holde op med at ryge og har dermed taget det første vigtige skridt i retning af et rygestop.

Måske er du begyndt at bekymre dig for, hvilken skadelig virkning røgen har på din krop. Måske er du træt af at være afhængig af cigaretter og lugte af røg. Men samtidig er tanken om at stoppe måske så overvældende, at du endnu ikke føler dig parat til at tage skridtet. Du er med andre ord midt i overvejelsesfasen.

Nedenfor har vi samlet en række artikler, som måske kan hjælpe dig det sidste stykke. Her kan du blive forberedt på, hvad du kommer til at savne, når du skal give slip på cigaretterne. Og så kan du læse om de mange fordele, der er ved at holde op med at ryge. Du vil formentlig blive overrasket over, hvor hurtigt et rygestop gavner din krop, og blive motiveret af at læse om den frihed, du vil opleve, når rygning ikke længere er en del af dit liv.

Når du føler dig parat til at give dig i kast med rygestoppet og melder dig til rygestop-programmet, får du opbakning og støtte fra første dag. Dels vil du modtage en række mails med tips og opgaver, der hjælper dig igennem den første svære tid, og dels vil du få mulighed for at dele din glæde og frustration med andre, der også er i gang med et rygestop.

God læselyst

Bliv klar til et rygestop – vær forberedt på processen

Det vinder du
Der er mange fordele ved at holde op med at ryge. Ud over de fysiske fordele, der melder sig i løbet af kort tid, er det også en personlig sejr at overvinde tobakken og afhængigheden. Desuden er det en god måde at lære sig selv at kende på.

Det siger du farvel til
Når man begynder på et liv som eks-ryger, betyder det et farvel til noget af det, som rygningen har været en del af. Find dig selv i en eller flere af de 13 beskrivelser af rygning og få råd om, hvordan du skal takle den store beslutning.

Fra ryger til ikke-ryger
Rygeren gennemgår typisk en række faser, som hver har stor betydning for, om rygestoppet lykkes. Derfor er det en god idé at kende processen omkring et rygestop, før man går i gang. Med grundig forberedelse og god rådgivning kan processen blive lettere og kræve få – og nogle gange kun et – forsøg.

Et rygestop gavner din krop – se her hvordan

Rygestop – det bedst du kan gøre for din sundhed
Det er vigtigt at spise sundt. Og det kan redde liv at bruge sikkerhedssele og cykelhjelm. Men hvis du ryger, er et rygestop det allerbedste, du kan gøre for dit helbred, både på kort og lang sigt.

Helbredsfordele ved et rygestop
Vidste du, at risikoen for hjertetilfælde og luftvejssygdomme mindskes allerede efter det første døgn af dit rygestop? Få flere opmuntrende informationer om, hvordan du forbedrer din sundhed allerede 20 minutter efter, at du har røget din sidste cigaret.

Tobak og kræft
Nogle kræftformer såsom lungekræft og strubekræft ses næsten kun hos rygere. Men selv om man er begyndt at ryge, er det ikke for sent. Man ved med sikkerhed, at risikoen for at få lungekræft og en lang række andre kræftformen mindskes dag for dag efter rygestop.

Tobak skader tænder og mund
Rygning er farligt for munden. Den værste konsekvens er, at det øger risikoen for kræft i mundhulen. Tænderne kan falde ud, fordi rygning kan give parodontose. Kosmetisk set medfører tobakken misfarvning af tænder, tandkød og fyldninger.

Røg ødelægger øjnene
Man kan blive blind af at ryge, fordi blodkarrene i nethinden tager kade af røg. I den rige del af verden er rygning er en af de hyppigste årsager til alvorligt nedsat syn og blindhed.